Τέχνη που δεν είναι μόνο για να τη βλέπεις. Τα 8 διαχρονικά fashion trends για το χειμώνα του 2024.

Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκεμβρίου, 2023

Τροποποιήθηκε: 30 Δεκεμβρίου, 2023

Αυτό που περιμένεις από τις πασαρέλες είναι δημιουργικότητα, νέες ιδέες, έμπνευση, επανεμφάνιση τάσεων, αναβίωση της ιστορίας της μόδας, αρκετή λάμψη και πολλές φορές ρούχα που λογικά δεν θα φορέσεις ποτέ ή λόγω budget ή λόγω υπερφόρτωσης της έμπνευσης σε σημείο που να κάνει τα ρούχα κομμάτι της διακόσμησης για το σαλόνι σου και όχι κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Βρήκαμε τα οχτώ trends που ναι μεν ξεχώρισαν χωρίς να σε κάνουν να αναρωτιέσαι «ναι αλλά που θα το φορέσω αυτό;». Το ανανεωμένο μικρό μαύρο φόρεμα, ο διαχρονικός συνδυασμός άσπρου και μαύρου, τα λουλούδια στην πιο ντελικάτη μορφή τους και μερικά ακόμη.

Δαντέλα

Η δαντέλα, με τα περίτεχνα σχέδια και την απόλυτη κομψότητα, έχει γοητεύσει τις γκαρνταρόμπες αριστοκρατών και διασημοτήτων. Από τα σαγηνευτικά εσώρουχα έως τα κομψά βραδινά φορέματα, η δαντέλα προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και θηλυκότητας.

Λουλούδια

Τα λουλούδια έχουν τη δύναμη να αναδεικνύουν οποιοδήποτε ντύσιμο. Είτε πρόκειται για λεπτομέρειες κεντημένες σε ένα σακάκι ή ένα φόρεμα, αυτή η τάση ανθίζει με δυνατότητες.

Ταρτάν

To ταρτάν, γνωστό και ως καρό, έχει ξεπεράσει τις κελτικές του ρίζες για να γίνει ένα παγκόσμιο στοιχείο μόδας. Είτε σε φούστα, είτε σε κασκόλ ή σακάκι, το ταρτάν κάνει πάντα δυνατή την παρουσία του.

Μαύρο και Λευκό

Ο κλασικός συνδυασμός του μαύρου και του λευκού είναι αναμφισβήτητα κομψός. Είτε πρόκειται για ένα δομημένο σακάκι ή ένα μονόχρωμο βραδινό φόρεμα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Μικρό Μαύρο Φόρεμα (LBD)

Το Little Black Dress (LBD) είναι ίσως το πιο βασικό κομμάτι σε κάθε γκαρνταρόμπα γυναίκας. Είναι διαχρονικό και μπορεί να σε σώσει σε κάθε κοινωνική περίσταση.

Ολόλευκο

Ενώ το μαύρο αποπνέει κομψότητα, ένα σύνολο λευκό ακτινοβολεί καθαρότητα και δυναμισμό, χάρη στις γραμμές του.

Φορέματα με Διπλό Κούμπωμα

Τα σχέδια με διπλό κούμπωμα στο στήθος έχουν βρει τον δρόμο τους στα φορέματα, προσθέτοντας μια δομημένη και vintage εμφάνιση.

Εμπνευσμένες Εμφανίσεις από τα 50s

Οι δεκαετίες του ’50 ήταν ένας καθοριστικός χρόνος για τη μόδα. Σήμερα, οι σύγχρονες ερμηνείες αυτών των σιλουετών έχουν πάρει τη θέση τους στην πασαρέλα συνδυασμένες με μοντέρνα αξεσουάρ (όπως πχ ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια).

Eνώ η μόδα εξελίσσεται διαρκώς, ορισμένες τάσεις παραμένουν πάντα επίκαιρες, βρίσκοντας συνεχώς τρόπους να ανανεώνονται διατηρώντας την κλασική τους γοητεία. Επένδυσε σε αυτές!

Share it!

Μετάβαση στο περιεχόμενο